Elértek ezen az email-címen:

hello@deeverzum.hu

A könyvekkel nagyon régi a kapcsolatom.

Győrben születtem, és kora kamaszkoromban már sokat jártam a helyi városi könyvtárba, hogy kielégítsem a történetek iránti vágyamat. Találomra emeltem le a polcokról a könyveket, olvastam egyiket a másik után. Csak évek múlva jöttem rá, hogy ahol én válogattam, az a szépirodalom részleg, és hogy egy teljesen másik épületben van a gyerek- és ifjúsági könyvtár, ahol a nekem szóló könyvek vannak. De ekkor már késő lett volna váltani.

Talán ennek köszönhető, hogy amikor negyven évesen elkezdtem regényeket írni, az ifjúsági irodalmat választottam zsánernek. Mindenki a hiány felé mozdul az életében, még ha ez nem is tűnik mindig logikusnak.

Voltaképp csak három év volt az életemben, amikor azt hittem, másból fogok élni, mint az írás. Három év műszaki koordinátori meló után felhívtam a barátomat, hogy álljunk neki valamit írni. Így lettem főállású blogger és újságíró. Blogjaink, az Egy nap a városban, az Appleblog és az Én menő lakásom nagy népszerűségnek örvendtek 2010 és 2020 között (a blogok mainstream-esedésének kezdetétől a Youtube vlogok aranykoráig). Ez idő alatt naponta merültem el Budapest élményeiben, és tizenkét év alatt elkezdtem megismerni ezt a fantasztikus várost.

Két lányom született, akikkel sokat voltam otthon, így pedig sok időm volt gondolkozni. Aktív munkára nem volt annyira alkalmas ez az időszak, de agyalásra annál inkább, így kezdtem regényeket írni. Először azt hittem, tizenkét év tapasztalattal, és egy már megjelent könyvvel (Egy hét a városban, Alexandra kiadó, 2015) ez simán fog menni, de kiderült, tévedtem. A regényírás nagyon más szakma, és rengeteget kellett tanulnom arról, hogyan áll össze, hogyan marad kompakt egy ilyen szerteágazó szöveg.

Írtam egy sci-fit, de nem lett az igazi. Aztán még többet tanultam, és írtam egy ifjúsági regényt, pályázatra. A szöveg túlságosan behatárolt, és szerettem volna lazítani egy kicsit. Nyitottam egy új dokumentumot, és elkezdtem írni A játék neve: Budapest első oldalait, nagyjából úgy, ahogy most látható a könyvben. Felszabadító volt, ahogyan a karakter beszélt, hogy bármit mondhatott, és nem érdekelte senki véleménye.

Végül Sági lett a hangja az első kiadott regényemnek. 2021-ben leszerződtünk a Lampion Könyvek kiadóval, és az ország legjobb gyerek/ifjúsági szerkesztőivel több mint fél évig dolgoztunk a kéziraton. A játék neve: Budapesttel egy régi álmom vált valóra, és szeretnék mostantól sok-sok ifjúsági regényt írni.

347585823_539490711493973_1146264484293397776_n
353600673_714068310726019_9122512628200730801_n
adam2
adam1
  • No products in the cart.