HOL TALÁLHATÓ AZ ERZSÉBET-HÁROMSZÖG SÚLYPONTJA?

Az e heti feladvány látszólag elég nehéz. A kérdést sem érteni. Nem nagyon tudni, mi az az Erzsébet-háromszög. Segítek: három budapesti szobor által a térképre rajzolt alakzat. Többet nem segítek: majd a kártyák, amiket elrejtettem, súgnak.

(A súlypont remélem, megy mindenkinek, ha nem, az internet segít.)

Tudod, hol lakik Sági A játék neve: Budapest című könyvben? (Segítek: a 129. oldalon kiderül) És hogy hol lakik Petra? (Segítek: az 51. oldalon kiderül) Sokat jártak át egymáshoz, és most neked is ezt az utat kell megtenni.

Sétáljatok el ti is ezen az útvonalon, és érezzétek magatokban Sági izgalmat, hogy Petráék lakásához közelít – vagy Petráét, ahogy Ságiékhoz tart. Figyeljetek az apróságokra: amellett, hogy szemetekkel kutatjátok a kártyákat rejtő helyeket, csodáljátok meg az épületek homlokzatát is. Szívjátok be a szembejövő emberek parfümjét, és döntsétek el tetszett-e az illat. Nem baj, ha nem. Hallgassatok meg a Dohány utca magasságában a közeli templom harangját, az általános iskolából kiszűrődő gyerekzsivajt. A Rózsák terén döbbenjetek meg a tornyok hatalmas méretétől, és próbáljátok meg kitalálni, hány téglából épülhetett fel a templom. Élvezzétek a kapualjakból kiáramló, bőrötöket megrettentő hűvös levegőt. Vegyétek észre galambokat a fejetek felett, kerüljetek el, hogy váratlanul leszarjanak. 

Vajon milyen üzletek, boltok, vendéglátóegységek, szolgáltatók előtt haladt el Sági? (az emailben küldött térkép segít…) Nézz be a helyekre, és kérdezd meg, találsz-e náluk D jelű Deéverzum nyomkártyát.

Itt regisztrálhatsz a későbbi játékokra:

 

Négyféle nyomkártya vezet el a feladványig, így addig gyűjtögess, amíg meg nem találod mind a négyet. A négyféle kártyán A játék neve: Budapest főszereplői adnak nektek instrukciókat.

! NE csüggedj, ha egy kártyát elolvasol, és nem tudod a megfejtést! A feladványokat úgy alkottuk meg, hogy lehetőleg mind a négy kártyára szükségetek legyen, hogy rájöjjetek a megoldásra!

Egy helyen csak egyféle kártyát találtok, de ugyanolyan kártyát több helyen is megtalálhattok. Ha elakadtok, menjetek el a BookUp könyvesboltba (Budapest, Pozsonyi út 23.), ott tudnak segíteni. Vagy írjatok nekem a hello@deeverzum.hu címre.

  • No products in the cart.